Άφιξη
Άναχώρηση
Δωμάτια
1
2
3
Ενήλικες
1
2
3
Παιδιά
1
2
english language EN greek language GR
new_haroula_santorini_02
new_haroula_santorini_02
BOOK ONLINE
dolphin image ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Σαντορίνη, Κυκλάδες, Ελλάδα
Η Σαντορίνη βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο, νότια της Ίου και δυτικά της Ανάφης.
Οι διαδοχικές εκρήξεις του ηφαιστείου δημιούργησαν το σύμπλεγμα νησιών της Σαντορίνης: τη Θήρα, τη Θηρασία, το Ασπρονήσι, την Παλαιά και τη Νέα Καμένη. Το ηφαίστειο, η Καλντέρα όπως είναι γνωστό, είναι ακόμα ενεργό και έχει αφήσει τα ίχνη του στις υπέροχες παραλίες του νησιού με την ηφαιστειακή στάχτη και μαγευτικά κοκκινόμαυρα πετρώματα.
Το νησί σήμερα αποκαλείται Θήρα ή Σαντορίνη. Κατά τη διάρκεια των αιώνων το όνομα του νησιού άλλαξε σε Στρογγύλη, Καλλίστη, Θήρα, Σαντορίνη και τον 19ο αιώνα επανήλθε το Θήρα. Η ονομασία Θήρα προέρχεται από την Σπαρτιάτη Θήρα, που αποίκησε το νησί. Σαντορίνη ονομάστηκε από τους Ενετούς και σημαίνει Αγία Ειρήνη.
Τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, η Οία είναι γνωστά για την εκπληκτική θέα στην Καλντέρα. Ειδικά η Οία είναι γνωστή για το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Όταν ο ήλιος δύει το νησί φωτίζεται με διάφορους χρωματισμούς και παίρνει μιαν άλλη όψη.
Το νησί στολίζουν υπέροχα χωριουδάκια διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια του με τα υπέροχα κατάλευκα σπιτάκια τους σε κυκλαδική αρχιτεκτονική και πλακόστρωτα δρομάκια.
Η Σαντορίνη προσφέρει πολλές επιλογές νυχτερινής διασκέδασης, για να περάσετε ευχάριστα τις νύχτες σας στα πολλά μπαρ και club του νησιού.
Η Σαντορίνη είναι προσβάσιμη ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά και άλλα νησιά του Αιγαίου, καθώς και αεροπορικώς από την Αθήνα, με καθημερινά δρομολόγια και πτήσεις το καλοκαίρι.
AREA MAP
triangle